Sahte Palworld oyunu ortalığı karıştırdı! | www.plugincim.com

Haber Detayı

Sahte Palworld oyunu ortalığı karıştırdı!

,

Silahlı Pokemon olarak da adlandırılan Palworld, geçtiğimiz haftadan bu yana oyun dünyasında büyük ses getirdi. Steam listelerini altüst eden oyun, son olarak dolandırıcıların radarına girdi. Palworld’ün henüz mobil oyunu olmamasına rağmen, App Store ve Play Store gibi mağazalarda onlarca versiyonu bulunuyor.

Palworld mobil oyunu var mı?

Palworld geliştiricisi Pocketpair, uygulama mağazalarında görünen ve resmi olmayan yapımlara karşı yeni bir uyarı yayınladı. Palworld adını taşıyan hiçbir mobil oyunun gerçek olmadığını söyleyen şirket, kendi yapımlarının görselini kullanarak oyuncuları kandırdığını söyledi.

Konuyla ilgili atılan tweet’te, “Telefonlar için Palworld uygulaması yoktur. App Store ve Google Play’de “Palworld” gibi isimler ve ürün görselleri kullanan uygulamalar görünmektedir, ancak bunların şirketimizle hiçbir bağlantısı yoktur” ifadeleri kullanıldı. Geliştirici ayrıca Apple ve Google’la bağlantı halinde olduğunu söyledi.

Pocketpair, sahte uygulamaların kullanıcıların kişisel verilerini ve finansal bilgilerini tehlikeye atabileceğini söyledi. Bazı yapımların sadece reklam amaçlı geliştirildiği düşünülse de, oyuncuların dolandırıcılığa maruz kalabileceğini unutmamak lazım.

Konsol veya bilgisayarda popüler olan oyunların, henüz mobil dünyaya girmeden taklit edilmeleri aslında sıkça görülen bir durum. Daha önce benzer şikayetleri GTA 5 ve GTA 6 gibi oyunlarda da gördük.

İlk olarak 2021’de tanıtılan Palworld, oyuncuları özel toplar kullanarak Pals adı verilen yaratıkları yakalayabilecekleri bir dünyayla tanıştırıyor. Oyunu Pokemon’dan ayıran unsur, oyuncuların hayatta kalmak için Dostlarına (Pal), silahlarına ve işçilik becerilerine güvenerek zorlu bir ortamda gezinmeleri.

57 0 0
02.02.2024